• Tips voor een perfecte vakantie met je e-bike


  11 July 2018

     

  De zomer is het seizoen bij uitstek om zoveel mogelijk tijd buiten door te brengen. Ook wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk zo vaak je kunt genieten van de zon! Daarom gaan steeds meer mensen op een actieve vakantie, bijvoorbeeld met de e-bike. Lekker van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat de natuur in of juist rondfietsen door mooie steden om cultuur te snuiven. Als je erover zit te denken binnenkort op vakantie te gaan met de elektrische fiets, geven wij je vandaag een aantal tips en tricks. Zo haal jij alles uit je vakantie op de elektrische fiets!

   

  Genieten: de wereld verkennen op je elektrische fiets

  Voordat jullie eropuit gaan op jullie e-bikes is het zaak om ervoor te zorgen dat bepaalde zaken goed geregeld zijn. Je wilt er onderweg natuurlijk niet achter komen dat je iets bent vergeten!
   

  Allereerst is het van belang om voor je vakantie te zorgen dat de accu’s van jullie elektrische fietsen allemaal zijn opgeladen. Als je van plan bent om recreatieve stukken te fietsen, zul je op een volle accu een heel eind komen. Toch kan het nooit kwaad om je accu vooraf goed op te laden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je echt op alles voorbereid zijn? Dan kun je natuurlijk extra accu’s meenemen voor jullie e-bikes.

   

  Een ander punt waar je rekening mee moet houden, is het plannen van de routes die je wilt gaan afleggen. Wanneer je vooraf hebt uitgezocht hoe ver jullie gaan fietsen, kun je daar rekening mee houden. Zo kun je op pad gaan met een opgeladen accu en genoeg eten en drinken voor onderweg. Natuurlijk verbruiken jullie e-bikes onderweg energie. Zoek van tevoren dus op waar oplaadpunten zich bevinden - mocht het nodig zijn, dan kun je er een opzoeken wanneer dit nodig is.


  Veel mensen die kiezen voor een actieve vakantie op de elektrische fiets doen dit omdat ze graag in beweging willen zijn. Dat is natuurlijk hartstikke goed, maar houd zeker ook rekening met het klimaat van je vakantiebestemming. Wanneer je naar een bijzonder warm land gaat, moet je lichaam hieraan wennen. Ga dus niet vol goede moed urenlang in de brandende zon op je elektrische fiets zitten maar bouw het op. Waar je ook gaat: zorg altijd dat je jezelf goed hebt ingesmeerd met zonnebrand. Het zou zonde zijn als je vakantie op de e-bike na een paar dagen wordt verstoord door nare dingen als een zonnesteek of uitdroging!


  Hebben jullie ook al zin gekregen in de vakantie maar moeten jullie nog wel elektrische fietsen kopen? Plan dan snel een proefrit in bij een e-bike specialist bij jou in de buurt. Zo kom je erachter welke elektrische fietsen er allemaal zijn en welke goed bij jou past! Als de knoop eenmaal is doorgehakt, kan de vakantie beginnen!
   

Plaats Recensie